Preskoči na vsebino

SLOVENIJA: 50 odtenkov zelene na planini Konjščica

Macesni so se začeli počasi barvati najprej v svetlo zelene nato pa se bodo čez nekaj dni še v zlato-rumene odtenke. V dolini je bila gosta megla, da nisi videl pred nosom. Že na parkirišču pri športnem hotelu Pokljuka naju je pričakalo sonce in toplo jesensko vreme. Kot velika ljubitelja barvite narave sva se podala (kot že običajno) najprej na planino Konjščico, nato pa še na Uskovnico na kosilo. Konjščica je te dni odeta v 50 odtenkov zelene, macesni pa bodo v prihodnjih dneh zažareli v vsej svoji prekrasni podobi. Na travniku so naju pričakali tudi cvetoči žafrani. Spustila sva se še do planine Uskovnica, kjer sva se v koči posladkala z bučno juho in domačim borovničevim štrudljem. Fantastična nedelja!

dsc_4188

dsc_4180

dsc_4177

dsc_4173

dsc_4189

img_9426

dsc_4204

dsc_4201

dsc_4192

dsc_4207

dsc_4214


5 Comments »

  1. Ja, zelo lepo. In še ena planina, kjer še nisem bila. Res pa je, da gremo na Pokljuko zelo poredko, ker je ne poznamo dosti.

    • Saša, obvezen obisk in ne morete se izgubiti v tem delu, ker je lepo označeno na vsakem križišču. 🙂 Ti dve planini sta ena sama poezija v vseh letnih časih. Le pozimi zna biti cesta nekoliko ledena, a nikoli nevarna. Pač je sončna in se sneg stopi, zato nastane led. Pojdite in uživajte! 😀

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: