Preskoči na vsebino

TRAVELynk: Japonske češnje cvetijo!

Vsem dobro poznane japonske češnje so začele cveteti in cvetenje se bo nadaljevalo v različnih predelih Japonske do konca maja.

Japonci so znani po velikem številu japonskih češenj po vsej državi. Največ jih najdemo v mestnih parkih, drevoredih, ob gradovih ter v japonskih vrtovih. Na nekaterih mestih najdemo tudi več kot 1.000 dreves, kar pričara v času cvetenja zagotovo nepozabno in pravljično vzdušje.

Na Japonskem cvetijo vsako leto z začetkom konec marca oziroma v začetku aprila. Cvetenje je odvisno od temperatur v zimskem in spomladanskem času. Za Japonce je cvetenje češenj pravo doživetje in praznik, zato tem dnem posvečajo prav posebno pozornost. Tako najdete na spletni strani Japan Guide vsako leto točen napovednik cvetenja češenj po posameznih mestih.

Japonci imenujejo cvetenje japonskih češenj HANAMI in letos se je cvetenje začelo precej zgodaj. Na otokih Kyushu, Shikoku in Honshu se je odpiranje popkov začelo že 23. marca, v Kyotu pa 27. marca. V naslednjih dneh bo cvetenje doseglo tudi vrhunec, ki pa traja največ 7 dni. V naslednjem tednu cvetovi že začnejo padati z drevja in pravljično vzdušje napolni mesta.

V naslednjih 14-dneh bo torej letošnji vrhunec cvetenja češenj in Japonsko bodo preplavili v prvi vrsti domačini, nato pa še vsi turisti. Japonska je v tem času precej zasedena in potovanje je potrebno načrtovati dovolj zgodaj.

Japonska (81)

Drevored japonskih češenj ob gradu v mestu Kanazawa.

 

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: