Preskoči na vsebino

TAJSKA: Načrt potovanja (24 dni)

Moje prvo samostojno potovanje z nahrbtnikom v svet je že oddaljeno skoraj polnih 5 let. Pa se zdi, kot bi bila včeraj na poti. Nekaj začetnih težav z zamudo letala in izgubljene prtljage sem uspešno premagala. Zaradi teh razlogov, sem tudi morala obrniti prvotni načrt potovanja. Tako sem najprej ostala v Bangkoku nekaj dni in si ogledala zgodovinsko Ayuthayo, nato pa jo švignila na rajski otok Koh Tao. Od tam naprej na otok Koh Phi Phi in zelo na kratko na zabavo na Phuket. Za konec sem odletela na sever v Chiang Mai ter ponovno v Bangkoku zaključila s 24-dnevnim potovanjem. Potovanje na Tajsko februarja 2011 mi je prineslo povsem nov življenjski stil, ki je podrejen potovanjem.

DSC02509

Ker je bilo to moje res prvo potovanje, sem šla tudi, danes lahko rečem, kar precej naivno v celotno zgodbo. Čeprav sem prebrala kar nekaj nasvetov, je vseeno drugače, ko se prvič znajdeš na ulicah večmilijonskega azijskega mesta. Za povrh še precej težav s transferjem, tako da mi ni bilo dolgčas. Zaradi zamude prvega leta, sem zamudila let naprej in tako so me prevažali po Evropi. Z enodnevno zamudo sem le prispela v Bangkok. Za povrh so izgubili mojo prtljago, ki sem jo dobila šele naslednji dan pozno zvečer. Precej je bilo improvizacije, a le tako vidiš, kako malo potrebuješ v življenju.

Zakaj, kdaj in kako?

Dva dni in pol do Bangkoka (1. dan)

DSC02114

Lokacija 1: BANGKOK

V Bangkoku sem dobesedno doživela šok. Visoka temperatura zraka, visoka vlaga, nepopisna gneča in hrup. Kot v filmih. Nastanila sem se na “turistični” ulici Khao San in imela kar precej težav tudi z iskanjem hotela, ker je bilo vse polno. Za povrh pa me je precej dni mučil strašen “jet leg”, tako da sem res komaj prišla k sebi. Ulična hrana odličnega okusa, koktajli še boljši. Razvajala sem se vsak dan s tajskimi masažami. Bangkok sem prečesala kar samostojno (peš in z metrojem) in si ogledala največje znamenitosti mesta. Obiskala sem tudi zgodovinsko Ayuthayo, ki je bila več kot 400 let prestolnica Tajske.

Azijski šok v Bangkoku (2. dan)

Templji in masaža v Bangkoku (3. dan)

Skoraj peš po Bangkoku (4. dan)

Zgodovinske stupe v Ayuthayi (5. dan)

DSC02304

Lokacija 2: OTOK KOH TAO

Ko sem dobila svojo prtljago, se malce navadila azijskega šoka in si ogledala znamenitosti Bangkoka, me je poneslo na manjši otok Koh Tao. Tam sem končno zaplavala v čudovitem tajskem morju, se odpočila na rajskih plažah in uživala počitnice. Otok je neprecenljivo lep in ravno prav turističen. Podvodni svet je prekrasen, zato se tukaj tudi zbirajo potapljači s celega sveta. Jaz sem se podala samo na snorklanje, ki je bilo prav nepozabno. Zvečer sem neizmerno uživala ob prav kičastih sončnih zahodih.

Končno na tajske plaže (6. dan)

Mali rajski otok Koh Tao (7. dan)

Snorklanje okoli otoka Koh Tao (8. dan)

Peš na skrajni sever otoka (9. dan)

Zadnji dan na rajski plaži (10. dan)

DSC02393

Lokacija 3: OTOK KOH PHI PHI

Do naslednje postojanke sem odšla kar z nočno ladjo, na kateri smo se gnetli kot sardele. Otok Koh Phi Phi je vsem poznan s svojo obliko ter strašnim cunamijem, ki ga je grozovito prizadel. Čudovita plaža, zaliv prekrasen, nepozabna razgledna točka ter (žal) obilica turistov. Odpravila sem se tudi na snorklanje ob bližnjih otokih ter v zaliv, kjer so snemali vsem znani film “Plaža” z Leonardom.

Sardele na nočni ladji (11. dan)

Famozni Koh Phi Phi (12. dan)

Snorklanje okoli otoka Koh Phi Phi (13. dan)

Koh Phi Phi je raj na zemlji (14. dan)

DSC02561

Lokacija 4: PATONG, PHUKET

Do bližnjega Patonga na Phuketu sem se odpravila samo za dva dni in še to samo iz enega razloga. Povsem slučajno so bili tam moji prijatelji iz domačega kraja. Skupaj smo se odpravili na nepozabno zabavo do jutranjih ur. Malce znanih obrazov mi je prav popestrilo potovanje. Plaža in celotno dogajanje je v Patongu hudo turistično, zato lokacijo močno odsvetujem. Zabava pa je špica – nikoli prej boljše diskoteke z odlično glasbo.

Najboljša zabava na Phuketu (15. dan)

Turistična plaža v Patongu (16. dan)

DSC02627

Lokacija 5: CHIANG MAI

Za konec sem odletela še povsem na sever v Chiang Mai ter se nastanila v prijeten hostel Julie’s Guesthouse. Samostojno sem si ogledovala prijetno mestece, se odpravila na izlet do templja v Doi Suthep in si privoščila enodnevni treking v okolici Chiang Maia. Na trekingu smo opazovali riževa polja, obiskali tipično vas, si ogledali nasad orhidej, jezdili slone ter na koncu še rafting po “smrdljivi” reki. Zadnji dan sem si vzela precej ležerno in večino časa preživela med popotniki s celega sveta, ki se zelo radi zadržujejo v tem delu Tajske.

Na sever v Chiang Mai (17. dan)

Do templja v Doi Suthep (18. dan)

Treking v okolici Chiang Maia (19. dan)

Še malo po mestu za slovo (20. dan)

Nočni vlak iz Chiang Maia v Bangkok (21. dan)

DSC02671

Lokacija 6: BANGKOK

Iz Chinag Maia sem pripotovala nazaj v Bangkok z nočnim vlakom, ki je bil prava dogodivščina. Prava postelja na vlaku in dobra družba sta več kot odtehtali dolgo vožnjo, ki je trajala kar 12 ur. Vlak vozi tako počasi, da bi lahko zraven tekel. V Bangkok sem prispela v jutranjih urah in zadnje ure do odhoda domov preživela na ulicah, si privoščila zadnji Pad Thai in odličen koktajl.

Zadnji koktajl in domov (22. dan)

DSC02788

Potovanje na Tajsko je bil res zadetek v polno, saj sem se imela na celotni poti čudovito. Mogoče sem imela res na začetku nekaj smole, a potem je vse teklo brez težav. Tajska me je prepričala z odlično hrano, nepozabnimi masažami, prekrasnimi plažami in čistim, toplim morjem. Za povrh sem spoznala precej popotnikov s celega sveta, ki potujejo že več let. Vsekakor izredno zanimivo potovanje. Čez nekaj mesecev se vračam v Bangkok in sem prav radovedna, koliko se je mesto spremenilo v zadnjih petih letih.

Tajska - celo potovanje

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: