Preskoči na vsebino

BILANCA: Najin kolaž doživetij v letu 2019

Še eno čudovito leto je za nama. Osebne sreče in zadovoljstva ne merim z materialnimi dobrinami in tudi ne s potovanji, temveč z zdravjem, ki nama je tudi to leto zelo lepo služilo vse dni v letu. Na poslovnem področju se je tudi to leto izjemno lepo odvijalo, kar je tudi pomenilo osnovo za veliko novih doživetij doma in po svetu. Letošnje leto sva potovala daleč največ v zadnjih osmih letih in sicer sva si postregla s kar 78 dnevi na potovanjih in izletih v tujini. Obiskala sva kar 15 tujih držav, od tega sva bila v šestih državah prvič v življenju. Skozi leto sva bila na treh daljših potovanjih (Mehika in Belize, Maldivi in Balkan trip) in na dveh krajših (Rim in Vatikan, Sarajevo). Vse letošnje destinacije so nama prinesle ogromno lepih spominov. Letos nama je zmanjkalo časa za več kulinaričnih razvajanj po Sloveniji, a nekaj sva jih vseeno uspela udejaniti med vsemi potovanji. Najbolj ponosna pa sem na osvojenih kar nekaj novih vrhov v naši prelepi Sloveniji. Seveda moram izpostaviti sončen vzpon na Bovški Gamsovec, ki bo za vedno ostal v mojem srcu. Hvala 2019!


JANUAR: Bohinj in zimska idila v Krnici

Januarja sva preživela v domačem zavetju in z veliko dela. Upala sva na dobre snežne razmere in sončne pogoje na katerem od avstrijskih smučišč, a se žal ni poklopilo. Nisva uspela nič smučati, sva pa zato obiskala idilično Krnico takoj po sneženju. Hrustalo je pod nogami in v debeli snežni odeji sva uživala kot majhna otroka. Obiskala sva tudi Bohinj in naredila najin klasičen krog okrog jezera. Kulinarično sva se tokrat razvajala samo že na dobro znanih lokacijah – v Sushimami in na slastnih kruhkih v Kruhkeriji Gorjanc. Na spletni strani sem zapisala kar nekaj namigov za potovanja in luč je ugledal najin video z ameriškega nacionalnega parka Yellowstone.

SLOVENIJA: 11 km najlepše hoje ob Bohinjskem jezeru

SLOVENIJA: Snežna pravljica do koče v Krnici (1.113 m)

QLINARIKA: Odličen sushi v ljubljanski Sushimami

QLINARIKA: Slastni hotemaški kruhki

MOJ IZBOR: Pred potovanjem na jezikovni tečaj

MOJ IZBOR: Obvezna potovalna lekarna

TRAVELynk: 10 najlepših potovanj z vlakom

TRAVELynk: TOP 10 destinacij za leto 2019

TRAVELynk: Kam po svetu v letu 2019?

ZDA 2018: Yellowstone National Park – VIDEO

TRAVELynk: Izbor najlepših svetovnih križarjenj

TRAVELynk: 5 najlepših zlatih čudes na svetu


FEBRUAR: Prečudovito 26-dnevno potovanje po Mehiki in Belizeju

Cel mesec februar sva preživela na toplem. Z najetim avtomobilom sva potovala po dveh srednjeameriških državah – čudoviti Mehiki in Belizeju. Za 1 dan sva skočila še v Gvatemalo na ogled slovitega majevskega mesta Tikal. Mehika naju je popolnoma navdušila z odlično hrano, prečudovitimi plažami, ugodnimi cenami, prijaznostjo, varnostjo in bogato arheološko zgodovino. Prečudovit dopust, ki ga res lahko samo priporočim.

MEHIKA, BELIZE IN GVATEMALA: Kdaj, zakaj in kako?

MEHIKA, BELIZE IN GVATEMALA: Hrana na poti

MEHIKA, BELIZE IN GVATEMALA: Prenočišča na poti

MEHIKA, BELIZE IN GVATEMALA: Vsi stroški potovanja

MEHIKA IN BELIZE: Načrt potovanja (26 dni)

TRAVELynk: Najbolj gostoljubne države na svetu


MAREC: Smučanje na Obertaurnu in fensi kosilo na Brionih

Marca naju je doma pričakalo res toplo vreme, tako da sva večkrat šla v bližnje hribe celo že v kratkih rokavih. Za osmi marec me je gospod odpeljal na odlično kosilo na Brione v Kranj, sicer pa sva uspela še enkrat na smučišče v Obertauern. Bilo je lepo kot vedno.

AVSTRIJA: Idealna smuka na sončnem Obertauernu

AVSTRIJA: Smučanje na sončnem Obertauernu – VIDEO

QLINARIKA: Osmomarčevsko fensi kosilo na Brionih

TRAVELynk: Najboljših 25 destinacij za leto 2019


APRIL: Na Bled in ocvrt piščanec pri Pircu

Aprila sva imela oba veliko dela in tudi deževno vreme nama je pri tem služilo, ker potem ni težko ostati doma za računalnikom. Meni so zelo uspešno izpuljili tudi osmico, a nekaj dni sem se vseeno morala držati v zavetju toplega doma. V celem mesecu nama je uspelo na večerni sprehod na Bled in zahotelo se nama je odličnega ocvrtega piščanca v Gostilni Pirc na Rovi. Vedno odličen!

SLOVENIJA: Jesenska romantika na Bledu

TRAVELynk: Najboljših 10 letalskih družb za leto 2019

TRAVELynk: 25 najlepših krajev na svetu

QLINARIKA: Najboljši ocvrti piščanec pri Pircu na Rovi

DSC_5545


MAJ: Prvomajski vzpon na razgledni Goli vrh

Prvomajske praznike sva seveda preživela doma. Uspelo nama je ob lepem vremenu osvojiti izjemno lep in razgledni Goli vrh nad Jezerskim. Sicer pa sva večino časa preživela doma in se vzpenjala na najine okoliške vrhove. Luč sveta je zagledal najin video s potovanja po Omanu in Dubaju.

SLOVENIJA: Z Jezerskega na razgledni Goli vrh (1.787 m)

OMAN IN ZAE 2017 – VIDEO

TRAVELynk: TOP 10 krajev v Evropi za leto 2019


JUNIJ: Rajski Maldivi ter italijanski jezeri Sorapis in Braies

Junija se je tako veliko dogajalo, da sem komaj dohajala sebe in življenje. V začetku meseca sta naju obiskala prijatelja iz Prekmurja. Skupaj smo obiskali našo prelepo Veliko planino, ki je postregla s kičastim vremenom. Sredi meseca sva odpotovala na rajsko in sanjsko 13- dnevno potovanje na Maldive. Nisva imela velikih pričakovanj, a so naju dobesedno navdušili. Na Maldivih je turizem prisoten že 70 let, a našla sva rajske plaže samo za naju. Počutila sva se kot brodolomca in neizmerno uživala. Absolutno priporočam za vse, ki si želite rajske počitnice. Maldivi so preverjeno samo eni in so zagotovo edinstveni. Konec meseca sva se odpravila še na enodnevni izlet v italijanske Dolomite. Sprehodila sva se do čudovito turkiznega jezera Sorapis ter obiskala še romantično jezero Braies. Zelo lepo.

SLOVENIJA: Kičasto lep poletni dan na Veliki planini

MALDIVI: Kdaj, zakaj in kako?

MALDIVI: Prenočišča na poti

MALDIVI: Hrana na poti

MALDIVI: Vsi stroški potovanja

MALDIVI: Načrt potovanja (13 dni)

ITALIJA: Čudovito turkizno jezero Sorapis v Dolomitih

ITALIJA: Romantično jezero Braies na robu Dolomitov


JULIJ: Gorsko kolesarjenje, dobro kosilo in italijanski kozorogi do vrha Cime di Terrarosse

Končno sem se spravila na kolo. V začetku meseca sva kolesarila po bližnjih vrhovim z običajnim kolesom, nato pa sem si konec meseca kupila električno kolo in osvojila Veliko planino iz Kamnika. Popolnoma navdušena nad novo pridobitvijo, s katero sedaj z lahkoto premagujem višinske razlike in dohitevam moški del družine, ki seveda še vedno vztraja na navadnem gorskem kolesu. V zgodnjih jutranjih urah sva osvojila italijanski vrh Cima di Terrarossa v spremstvu kozorogov. Za obletnico sva si privoščila odličen steak v okrepčevalnici Ruj in seveda se pocrkljala s sušijem v ljubljanski Sushimami.

ITALIJA: Simpatični kozorogi do vrha gore Cima di Terrarossa (2.420 m)

QLINARIKA: Na odličen steak v okrepčevalnico Ruj

SLOVENIJA: Z električnim kolesom iz Kamnika na Veliko planino

TRAVELynk: 20 dih jemajočih nacionalnih parkov sveta


AVGUST: Na vrhu Bovškega Gamsovca, sprehod po Pokljuki, 4-dnevni izlet v Rim in Vatikan

Avgusta sem se komaj dohajala. Vreme je služilo, a hkrati sva bila več kot polovico meseca spet na potovanjih. V popolnih vremenskih razmerah brez oblaka sem osvojila dolgo željeni Bovški Gamsovec v Julijskih Alpah. Precej naporna in dolga pot, a čudoviti razgledi poplačajo ves trud. Kot že običajno sva se na vroč poletni vikend hladila na Pokljuki z obiskom najinih treh planin – Konjščice, Uskovnice in Zajamnikov. Sredi meseca sva 4 dni raziskovala Rim in Vatikan ter se seveda kulinarično razvajala ob italijanskih dobrotah. Po nekaj dneh doma pa sva se odpravila še na neplanirano tretje daljše potovanje. Tokrat z avtomobilom od doma po Balkanu s poudarkom na raziskovanju celinske Grčije.

SLOVENIJA: Nepozabni razgledi z Bovškega Gamsovca (2.392 m)

SLOVENIJA: Idila na planini Uskovnica

SLOVENIJA: Moje najljubše 3 planine na Pokljuki

ITALIJA – RIM IN VATIKAN: Kdaj, zakaj in kako?

ITALIJA – RIM IN VATIKAN: Načrt potovanja (4 dni)


SEPTEMBER: 23-dnevni Balkan trip (Makedonija, Grčija, Albanija, Črna Gora, Bih in Hrvaška)

23 dni sva se potepala po Balkanu in prevozila 5.500 km. Ogledala sva si vse arheološke znamenitosti, uživala na rajskih grških plažah in se kulinarično razvajala. Popolne počitnice za vsakogar.

BALKAN TRIP: Kdaj, zakaj in kako?

BALKAN TRIP: Hrana na poti

BALKAN TRIP: Prenočišča na poti

BALKAN TRIP: Vsi stroški potovanja

BALKAN TRIP: Načrt potovanja (23 dni)


OKTOBER: Rumeni macesni po Sloveniji

Letos je bil oktober prečudovit, zato me ni nič ustavilo pri potepanju po Sloveniji in naših gorah. Vsak prosti trenutek sva izkoristila za potep v naravi in bilo je enostavno prečudovito. Obiskala sva Bohinj in Bled, nato pa v drugi polovici meseca lovila rumene macesne po Sloveniji. Osvojila sva Slemenovo špico, obiskala Veliko planino, se sprehodila s Pokljuke do planine Zajavornik in naprej do Lipance in obiskala prvič v življenju Rakitno. Konec meseca sva v idealnih vremenskih razmerah prvič osvojila še Malo Mojstrovko. Čudovit oktober in najlepši mesec v letu.

SLOVENIJA: 11 km najlepše hoje ob Bohinjskem jezeru

SLOVENIJA: Polnjenje baterij na Obali

QLINARIKA: Zelo okusna skrivnost Pod trto

SLOVENIJA: Rumeni macesni na Slemenovi špici (1.911 m)

SLOVENIJA: Z Vršiča po južni poti na Malo Mojstrovko (2.332 m)

SLOVENIJA: Lep jesenski dan na Veliki planini

SLOVENIJA: Od Šport hotela čez planino Zajavornik do Lipance (1.630 m)

SLOVENIJA: Gozdna in arheološka učna pot na Rakitni

TRAVELynk: Top destinacije za potovanje v letu 2020

TRAVELynk: Najbolj obiskana mesta na svetu v letu 2018


NOVEMBER: Bled in izlet na našo Obalo

Novembra sva se morala malce ustaviti in vreme je bilo slabo. V celem mesecu sva obiskala Bled in našo Obalo na lepo sončno soboto. Polnjenje baterij na obali v jesenskih mesecih je za naju neprecenljivo. Kulinarčno pa spet na sushi v Sushimamo in na pohano piško k Pircu.

SLOVENIJA: Večerni sprehod okoli Blejskega jezera

SLOVENIJA: Polnjenje baterij na Obali

TRAVELynk: Najboljše destinacije za potovanje v letu 2020

TRAVELynk: Najvarnejše države sveta za potovanje v letu 2020

6cbce-wp_20131116_004


DECEMBER: Smučanje na Molltalu, dobro kosilo, vzpon na Blegoš in v Sarajevo

Končno je zapadlo dovolj snega na avstrijskih smučiščih. Po dveh letih sta se poklopila vreme in čas, zato sva si na sončni miklavžev petek privoščila smuko na ledeniku Molltal v Avstriji. Bilo je popolno – sonce, brez vetra in brez obiskovalcev. Obletnico sva praznovala ob odličnem kosilu pri Krištofu v Predosljah. Sredi meseca sva po dolgem času odpotovala poslovno v Sarajevo in si seveda privoščila tudi čevapčiče na Baščaršiji. Na prazničen dan konec meseca sva osvojila še Blegoš.

BILANCA: Koliko popotniških doživetij za 89.431 € ?

AVSTRIJA: Top shit smuka na ledeniku Mölltaler Gletscher

QLINARIKA: Odlično praznično kosilo pri Krištofu

SLOVENIJA: Zimski vzpon na razgledni Blegoš (1.562 m)

TRAVELynk: Top 10 destinacij za potovanje v letu 2020

BIH: Podaljšani vikend v Sarajevu


Iskreno hvaležna za vsak trenutek leta 2019.

Goodbye 2019, Hello 2020!

 

2 Comments »

  1. Vse dobro v 2020 in obilo norih popotniških doživetij! Leto 2019 je bilo pri vama kar precej morsko obarvano 🙂 Kakšni so pa popotniški načrti ali ideje v 2020?

    Lp
    A.

    • Hvala lepa! Ja, res je. 😊 Po dolgem času malo več sonca in morja. V 2020 kar nekaj planov, prvo poto in zelo kmalu že več v zapisih na blogu. 😊

      Srečno in vse dobro tudi vam, A.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: